Columniste Corine Ravestein. FOTO: Stock.
Columniste Corine Ravestein. FOTO: Stock. (Foto: )

Column Corine Ravestein

  Column

VELDHOVEN - Op vakantie? Dat is de vraag die velen zich stellen nu steeds meer landen hun Corona-maatregelen versoepelen. Er wordt hard gewerkt aan oplossingen om het toerisme op een verantwoorde en veilige manier te hervatten. Verwacht wordt, dat het toerisme - niet alleen de eerste sector is die hard werd getroffen door het Corona-virus - zich als laatste zal herstellen.
De eisen verschillen per land en dat is puzzelen, rekening houdend met bus-, trein-, vliegreizen, cruises, catering en de situatie ter plaatse. Gaan de musea weer open? Hoe zit het met de stranden? Gedesinfecteerd zand, plexiglashokjes bij de parasols, speciale strandtijden voor 60-plussers, chauffeurs die badgasten naar afgelegen stranden brengen als de rest vol zit?
Ik las al over ‘White Glove Service’ in luxe hotels; alle werknemers dragen handschoenen bij klantencontact. De sleutelkaarten worden steeds gedesinfecteerd en er komen wegwerphanddoeken.
Voor een geslaagde vakantie gelden 3 voorwaarden: vervoer, verblijf en vermaak. Wanneer kunnen we op al die vlakken aan de geldende veiligheidsrichtlijnen voldoen? De lijst met te nemen maatregelen is lang en zeer complex. Steeds meer reisorganisaties breiden hun aanbod autovakanties uit, met name in de Benelux. Begrijpelijk, want mensen willen wel eens 4 andere muren zien en weer naar buiten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden