Foto:

Corine Ravestein

  Column

Vorig jaar maakten we ons nog grote zorgen, en terecht overigens, over de verwoestende bosbranden die woeden in het Amazoneregenwoud. Dat jaar waren er bijna 83.000, veelal aangestoken, bosbranden geweest in Brazilië. Het Amazoneregenwoud wordt ‘de longen van de wereld genoemd’ omdat er 20% van de zuurstof in de atmosfeer geproduceerd wordt. De rookontwikkeling van de branden was zo groot dat hij waarneembaar was vanuit de ruimte.‘ Ons huis staat in brand’ was een veelgehoorde kreet.

En nu zitten wij met zijn allen in een periode waarin wij vreselijke verhalen horen over patiënten wiens longen het nu uitermate zwaar hebben. Een diepe buiging voor onze zorg die het nog nét aankan.

De hele wereld staat nu in brand. Ons leven ligt overhoop, kinderen gaan niet naar school en er wordt vanuit huis gewerkt. Het treft ons allemaal. Horeca en toerisme zijn zwaar getroffen. Wij werken ons een slag in de rondte; reizen moeten annuleren/omboeken naar een later tijdstip en klanten geïnformeerd over hun geboekte reis.

Mooie initiatieven ontstaan, met meer oog en aandacht voor elkaar. De natuur krijgt een adempauze en dat blijft niet onopgemerkt. Wees zuinig op elkaar, op de aarde!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden