Foto:

Column Corine Ravestein

  Column

Er zijn wel eens tijden dat iedereen een toverstaf zou willen hebben om dingen weg te toveren. En dan ook voorgoed!

We weten allemaal wel wat ik hiermee bedoel. Harry Potter was de kroon op het werk van schrijfster J.K. Rowling ze bedacht het verhaal tijdens een vertraagde treinreis. In eerste instantie waren het boeken voor kinderen maar de volwassen lazen ze ook graag omdat er thema’s als racisme, moord, wraak en het verlies van dierbaren in terugkwamen.

Elk jaar vertrekken Harry en zijn klasgenoten met de Zweinsteinexpress. Op het King’s Cross Station in Londen is een muur voorzien van een bord met vermelding Perron 9 ¾, daaronder verdwijnt een bagagewagentje half in de muur.

Warner Bros opent voor alle fans deze zomer in New York de allereerste officiële flagship store die volledig in het teken staat van de boeken en films van Harry Potter en Fantastic Beasts.

Dat wordt een gigantische winkel vol merchandise. De winkel zal maar liefst 3 verdiepingen en 20.000 vierkante meter groot zijn. Het wordt de grootste collectie van producten van Harry Potter en Fantastic Beasts ter wereld. Speciaal voor de opening van die eerste flagship store komt er zelfs een nieuwe, exclusieve collectie toverstaffen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden