Foto:

Column Corine Ravestein

  Column

Tenerife is een heerlijk eiland met geweldige hotels, maar 2 weken verplicht binnen moeten blijven is een ander verhaal. Dat overkwam de reizigers die in hetzelfde hotel verbleven als de grieperige Italiaanse toerist. De verlengde vakantie werd niet perse als minder ervaren, maar het was wel anders natuurlijk.
Maar afgelopen week landde dan eindelijk de speciale vlucht vanuit Tenerife met aan boord de Nederlandse reizigers. De Spaanse autoriteiten hebben hen de benodigde documenten verstrekt om naar huis te gaan, nadat allen een gezondheidscheck hebben ondergaan.
Als je in een hotel in quarantaine wordt gezet, wie betaalt die extra kosten, vraag je je wellicht af? De mensen die zélf hun lowcost ticket en hotel hadden geboekt moesten zelf hun ticket voor deze speciale vlucht betalen en konden pas mee na verzoek van het MinBuZA.
De ANVR-reisorganisator is verplicht hulp en bijstand te verlenen. De kosten zijn in principe voor jou als reiziger vanwege de overmachtssituatie. Mogelijk biedt een afgesloten reisverzekering dekking. Overigens is het prima te reizen in de hele wereld met uitzondering van China en Noord-Italië.
Thuisblijven biedt ook geen garantie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden