Foto: Jordy

Column Jordy Graat

  Column

Vroeger was ik tijdens de zomervakanties altijd de spits van PSV. Dan voetbalden we tegen andere jochies die natuurlijk voor Ajax of Feyenoord waren. Op mijn 9e levensjaar kwam ik voor het eerst in het stadion. Dat was toen een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke EVV waar ik als lid van de Phoxy club bij mocht zijn. Als 12-jarig manneke zat ik 5 jaar lang op de jongerenrang in het Philips Stadion. Een gouden tijd want die tribune zat onder het uitvak. Het was vooral lekker stoer doen tegen de uitsupporters om vervolgens bekers vol met snoep, geld, pis en andere dingen op je kop te krijgen. Maar ach, het gaf niks want we wonnen.
Na mijn 17e was ik te oud voor de jongerenrang en door mijn werk als DJ kon ik vaker niet dan wel. Gelukkig heb ik het al die jaren gevolgd en ben ik regelmatig in het stadion geweest. Clubliefde gaat ver en zeker voor mijn club: PSV. Toen ze 3 jaar terug onverwachts kampioen werden tegen PEC Zwolle zat ik 2 uur later in het vliegtuig van Rhodos om het feest mee te vieren.
En nu... Een kleine jongensdroom komt uit. Het komend seizoen mag ik de veld- en stadionspeaker zijn van mijn club. Nooit gedacht dat ik ooit op de middenstip mijn 11 helden mocht aankondigen. Maar het gaat wel gebeuren!

Meer berichten