Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Thuiswedstrijd

Column

Ik ben ontzettend trots op Veldhoven! En als je dan met je werk naar je eigen dorp mag, dan is dat toch speciaal...
Afgelopen zaterdag waren met het ons radioprogramma Graat en De Laat live in Veldhoven. Het was een memorabele middag met heel veel publiek. Dat is trouwens altijd het meest spannende. De productie vooraf kun je helemaal regelen en voorbereiden. Van de camera’s tot het geluid, daar ben ik tegenwoordig wel gerust op.
Maar... Het is altijd afwachten hoeveel mensen er komen kijken. Eerlijk is eerlijk, het is toch vervelend als er uiteindelijk 15 mensen zitten. Je wil voor het beste gaan en zorgen dan is het fijn als er veel publiek komt.
Dat laatste maakt me dan nog extra trots op het moment dat je ziet dat er een rij voor D’n Burgemister staat om binnen te kunnen. Dat is toch wel fantastisch dat iedereen even wilde kijken. De sfeer was goed en het was een uitzending voor en door Veldhovenaren. De Burgemeester kwam langs, Magic Mike, mijn middelbare schoolleraar Perre, Piet en Willem Moeskops, Rob Kemps en als laatste het Veldhovens Muziekkorps.

          Dit is ook wat Veldhoven
               zo bijzonder maakt

Dat laatste vond ik toch wel echt een hoogtepunt van de middag. Met 60 man toch even op zaterdagmiddag komen spelen, is wel echt te gek. Ze hadden een altsax meegenomen, dat heb ik 7 jaar gespeeld. Ik moet zeggen dat het nog wel redelijk lukte, maar voor iemand met een A,B en C diploma van de muziekschool zal ik toch nog flink moeten oefenen.
Ik vond het heel bijzonder dat iedereen de moeite nam om te komen kijken of een steentje bij te dragen. Dit is ook wat Veldhoven zo bijzonder maakt. Mensen zijn betrokken en willen altijd helpen of meedoen. Het was genieten en de 2 uur uitzending was voorbij voordat ik het wist. Dit moeten we echt vaker doen wat mij betreft. Prima thuiswedstrijd!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat