Kom meer te weten over ADHD bij volwassenen tijdens de workshop in de bieb. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.
Kom meer te weten over ADHD bij volwassenen tijdens de workshop in de bieb. Tekst: Alinda van Neerven - FOTO: Bibliotheek Veldhoven.

Bibliotheek Veldhoven, dé plek om wijzer te worden!

Column

VELDHOVEN - Wat zijn de activiteiten en het nieuws van de Bibliotheek Veldhoven?

ADHD voor beginners

BIEB - Wat is ADHD? Hebben we niet allemaal een beetje ADHD? Is het een handicap of een super power? Psycholoog Patricia van Casteren beantwoordt deze vragen tijdens de workshop ‘ADHD voor beginners’. De workshop is bedoeld voor volwassenen die zelf ADHD hebben of denken te hebben, iemand in de familie of vriendenkring hebben met ADHD of gewoon geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Do. 16 nov., 19.00-20.30 uur. Deelname gratis na aanmelden:

bibliotheekveldhoven.nl/adhd

’n Beetje Leuk Ouder Worden

BIEB - Wies Verbeek interviewde voor haar boek ‘n Beetje Leuk Ouder Worden meer dan 80 wetenschappers en gezondheidsexperts. Tijdens haar lezing deelt ze bevlogen de tips over gezond en gelukkig ouder worden. Botten, gewicht, brein, mind, microbioom, slapen en ontspanning: alles komt aan bod. Interessant voor jong én oud, want leuk ouder worden begint nu! Ook Wies’ boek is na afloop te koop en kan gesigneerd worden.

Do. 9 nov., 19.30-21.00 uur. Entree 7,50 / 5,00 euro (bibliotheekleden). Meer info en kaarten bestellen:

bibliotheekveldhoven.nl/blow

Professor Grutjes zoekt de uitknop

BIEB - Vloggen, swipen, gamen, scrollen... Af en toe even rust van alle schermen en andere prikkels kan best fijn zijn voor kinderen - en ouders. Tijdens deze leuke en leerzame doe-middag rondom het boek ‘Professor Grutjes zoekt de uitknop’ gaan kinderen samen met schrijfster Debbie en kindercoach Christel op zoek naar hun eigen uitknop.

Wo. 15 nov., 15.00-16.00 uur. Deelname gratis na aanmelden

bibliotheekveldhoven.nl/grutjes

Heel Nederland Leest

BIEB - In november leest heel Nederland één boek. Het geschenkboek ‘Sonny Boy’ van Annejet van der Zijl is vanaf 1 november gratis op te halen in de bibliotheek. Verder geeft (schrijf)coach Carolijn van Gorkum op vrijdag 17 november van 14.00-15.30 uur een schrijfworkshop waarin deelnemers aan de slag gaan met hun eigen levensverhaal. Deelname: 11,00 euro. Vooraf wel aanmelden via: info@rakeinzichten.nl. Of tel: (06) 57.328.090.

bibliotheekveldhoven.nl/hnl

Gastheren/gastvrouwen gezocht

BIEB - De Bibliotheek Veldhoven is doorlopend op zoek naar enthousiaste, representatieve gastheren of gastvrouwen voor de (vrijwillige) begeleiding van activiteiten. Meer info en reageren:

bibliotheekveldhoven.nl/vacatures

Contactgegevens:

De Bibliotheek Veldhoven - Meiveld 2 (Citycentrum) - 5501 KA Veldhoven
Openingstijden: ma., wo. & vr. 10.30-17.30; di. & do. 10.30-20.00; za. 10.30-15.30
Tel.: 040-2532901 - E-mail: info@bibliotheekveldhoven.nl – www.bibliotheekveldhoven.nl