Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Lijstjes

Column

Bij Omroep Brabant is september altijd een drukke maand. Niet alleen omdat mensen dan weer terug zijn van vakantie en je iedereen weer een soort van ‘welkom terug’-gevoel wil geven, maar ook omdat we dan een feestje vieren op de radio. Want de komende week gaan we met een bus stemlijstjes ophalen voor de Top 900.
En ik kan je vertellen dat dat echt heel leuk is. We bouwen een radiostudio in de bus en rijden zo de hele provincie door. We komen ook een aantal keren in de buurt van Veldhoven en met een klein beetje geluk parkeren we dat grote ding ergens in ons mooie dorp.

               Waarop gaan we in
             Veldhoven stemmen?

Het leuke is dat je in 5 dagen tijd door heel Brabant gaat en dus ook heel veel mensen tegenkomt. De ene heeft een mooi verhaal bij een liedje, de ander een liefdevolle herinnering. Maar uiteindelijk gaat het om het gevoel dat we met de hele provincie een prachtige muzieklijst samen hebben gesteld.
Natuurlijk is er een hele bekende lijst op een ander radiostation richting het einde van het jaar, maar ‘onze’ lijst zit ook nog eens boordevol muziek van eigen bodem.
Ik ben wel heel benieuwd waar we in Veldhoven allemaal op zouden stemmen. Volgens mij hebben we met z’n allen een hele brede muzieksmaak. Van de stevige rockliedjes tot prachtige ballads, maar natuurlijk ook de Nederlandse gezelligheid.
In het oosten van het land zou je misschien wat sneller een lijstje voor iemand in kunnen vullen, maar hier in Veldhoven vind ik dat lastig. Ondanks dat denk ik dat ons dorp heel veel muziek accepteert en leuk vindt. Dat maakt het ook altijd zo mooi met alle feestjes en dingen die er zijn. We kunnen alle kanten op.
Komend weekend eens kijken wat iedereen stemt, doe vooral mee via de site van Omroep Brabant en klik op de Top 900. Dank alvast!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat