Afbeelding
Brigit Strijbos

Goede voornemens

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt aan wethouder Mariëlle Giesbertz.

Slenteren door Toscane leverde mij plezier, maar ook een overbelaste, pijnlijke kuitspier op. Het zittende kantoor- en vergaderleven van een wethouder is niet best voor het lijf. Ik was nooit een sporter, maar ik liep wel altijd veel met onze hond. Dat laatste schiet er steeds vaker bij in en dus zijn mijn ongetrainde spieren blessuregevoeliger dan ooit.

Gelukkig is het met het opstarten na de vakantie hetzelfde als met de start van het nieuwe jaar: volop goede voornemens. In mijn geval is het de intentie om meer te bewegen. Sinds enkele weken loop ik van huis naar kantoor en omgekeerd. Zo wandel ik elke kantoordag 5 kilometer. Oortjes in, podcast op laag volume, zodat ik onderweg nog praatjes kan maken.

     Elke kantoordag 5 kilometer

Want als iets leuk is aan wandelen, is het wel hoeveel korte gesprekken je al lopende hebt met medewandelaars, hondenuitlaters, kleinkindoppassers, zwerfafvalpakkers en buitendienstcollega’s. En wat ook zo fijn is: stilstaan bij een mooie voortuin en het herfstzonnetje voelen. Ik leer zelfs de regen te waarderen en te trotseren met paraplu of kekke regenhoed. Hoewel over die kwalificering de meningen in mijn gezin uiteenlopen.

Kek hoedje of niet, met het vastleggen van mijn voornemen in deze column hoop ik niet alleen meer mensen enthousiast te maken voor een dagelijkse wandeling, maar zet ik voor mezelf ook een stok achter de deur. Want iedereen weet hoe het gaat met goede voornemens. Door de mijne met de lezers van Veldhovens Weekblad te delen, kan ik er niet meer onderuit.


Mariëlle Giesbertz, wethouder gemeente Veldhoven.

Column van B&W