Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Ex on the beach

Column

Mocht je de komende weken op zondag niks te doen hebben, hier een mooie tip. Stel je voor: een paar jongeren zitten in een groot huis in een warm land en om de haverklap komen er ex’en het strand oplopen. Die hebben nog een appeltje met je te schillen of willen je juist terug. Dat zorgt voor de nodige drama, nieuwe romances en genânte situaties. 

Overigens is zo’n soort zelfde situatie iets wat wij volgens mij iedere carnaval wel een keer meemaken. Maar dan lachen we erom en drinken we een biertje. Ik moet zeggen dat ik het vermakelijke televisie vind. 

Overigens kijk ik er ook niet van op, want 12 jaar lang maakte ik iedere zomer dit soort dingen mee. En dan was ik het niet eens zelf, maar bijvoorbeeld collega’s uit de kroeg waar ik werkte of vakantiegangers die ineens huilend en overstuur naar het hotel gingen. En dat had allerlei redenen.

              Ik moet zeggen dat ik
     het vermakelijke televisie vind

In Lloret de Mar gebeurden deze dingen dagelijks en dat noemen de meesten dan een ‘topvakantie’. En ach, het hoort er ook een beetje bij. De liefde - zeker in een vakantiesfeer - heeft genoeg verhalen. En dat is sinds een aantal jaar in een televisieprogramma gegoten en al die deelnemers zijn binnen no-time influencer. Want de jeugd gaat ze massaal volgen en dat zorgt weer voor een nieuwe carrière. 

Dus mocht je ooit worden uitgenodigd en je bent je baantje of school zat, denk er dan eens goed over na. Moet wel zeggen dat het reality televisie blijft, dus ze knippen en plakken alles anders in de uitzending dan wat er werkelijk gebeurd is. Maar dan heb je wel weer een paar weken vermaak.
Ondanks het mooie weer zou ik op zondag zeker eens een keer kijken. Trouwens, wist je dat er ooit Veldhovenaren mee hebben gedaan? Misschien een leuke zoekopdracht deze week.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat