Afbeelding
Brigit Strijbos

Buiten de lijnen

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is de beurt aan wethouder Thomas van Broekhoven.

Onlangs was ik te gast bij de bibliotheek, voor een interview met Frank Heinen door Mark van der Linden. Wellicht niet voor iedereen bekend, maar Frank is een sportjournalist. Een titel waar hij zich niet volledig mee kan identificeren, maar wel een waarmee hij de prijs ‘Sportjournalist van het jaar’ won.

     Sportjournalist van het jaar

Frank was bij mij, en dat zal voor meer mensen gelden, vooral bekend van de rubriek ‘Eindsignaal’ in het programma ‘Studio Voetbal’ op zondagavond. In deze rubriek vertelt hij kort en bondig het portret van een voetballer van vroeger die min of meer in de vergetelheid is geraakt. En dan vooral het verhaal ná de voetbalcarrière. Iedere week was ik weer nieuwsgierig. Soms was het komisch, soms tragisch, maar altijd interessant. Hij bundelde deze verhalen in het boek ‘Buiten de Lijnen’.

 Mijn wethouderschap is niet voor
                 onbepaalde tijd

In het interview in de bibliotheek wist Frank mooi te vertellen wat deze verhalen in de basis zo interessant maakt: op jonge leeftijd pieken in een sportieve carrière, waar je min of meer rond je 35e mee stopt. Met een leven achter de rug dus nog een nieuw leven voor je hebben. Dat zet me aan het denken. Mijn wethouderschap is niet voor onbepaalde tijd. Ik mag het voor nu 4 jaar doen, maar wie weet wat er dan komt? Misschien komt er ooit wel een ‘Buiten de lijnen’ voor vergeten wethouders: ‘Buiten de collegekamer’... De tijd zal het leren, maar voor nu geniet ik maar gewoon van alles wat we voor Veldhoven kunnen doen.

Thomas van Broekhoven, wethouder gemeente Veldhoven.

Column van B&W