Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Ja en nu?

Column

We mogen weer een bolletje gaan inkleuren. De verkiezingen komen eraan en het is de laatste dagen overal zichtbaar.
Wat zijn de plannen? Wat kan er beter? En in welke gezichten hebben we het meeste vertrouwen? Tenminste als je al 4 namen kan noemen op die lijst, want vooral de landelijke gezichten zitten nu overal, heb ik het idee.
De laatste dagen ben ik eens wat meer gaan zoeken naar de verkiesbare mensen voor de Provinciale Staten. Ik dacht wel even: en nu? Want ik wil ook eerlijk zijn, het vertrouwen in de politiek begin ik langzaamaan een beetje te verliezen.

          Wat zijn de plannen?

             Wat kan er beter?

       In welke gezichten hebben
     we het meeste vertrouwen?

Van landelijk tot lokaal niveau hebben de meesten vooral one-liners klaar om mensen te winnen en proberen ze vooral de andere partij een hak te zetten tijdens een debat. Ik heb daar toch wat moeite mee, merk ik.
Ingestudeerde stukjes voeren de boventoon en het vingertjes wijzen gaat al maandenlang door. Plus zijn alle beloftes reëel en ook echt waar te maken of is het een verkiezingsballon die na woensdag 15 maart snel leeg loopt. Begrijp me niet verkeerd, ik zal zeker stemmen maar ik hoop eindelijk ook eens te kunnen zien dat er iets meegedaan wordt. Plus blijft iedereen zo actief nadat de mensen hebben gestemd. Zeker na een lange Corona-tijd hoop ik op sterke politici die koers houden en weten waar ze mee bezig zijn.
Op dit moment weet ik nog niet welke partij mijn stem krijgt, maar ik ga een weloverwogen keuze maken. Hopelijk doet iedereen dat. Dan kan de politiek zich daarna bewijzen. Ook een mooie opdracht lijkt me.

Jordy Graat.

Column Jordy Graat