Afbeelding
Brigit Strijbos

Elke dag beter

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is wethouder Mariëlle Giesbertz aan de beurt.

Als wethouder Openbare Ruimte woon en leef ik als het ware in mijn wethoudersportefeuille. Dat betekent voor mij onder andere dat ik nooit ‘neutraal’ door Veldhoven loop. Kom ik langs een berg afval naast een ondergrondse container, denk ik allereerst geïrriteerd: waarom? Is de container defect of vol, of was het gemakzucht? Mijn tweede gedachte is: snel laten opruimen en meteen ook maar navragen hoe het zit met het nemen van maatregelen. Zo gaat het met veel zaken die ik buiten zie. Ligt het groen er goed bij? Is die verkeersdrempel er al? Enzovoorts.

    Ik loop nooit ‘neutraal’ door
                   Veldhoven

Onlangs werd de mate waarin ik in mijn wethoudersportefeuille leef mij weer eens heel duidelijk. Op de stoep voor mijn huis was een mevrouw gestruikeld. Gelukkig viel het allemaal erg mee. Omstanders boden hulp en mevrouw kwam even binnen om te bekomen van de schrik. Toen ze weer huiswaarts ging, controleerde ik als eerste de stoep op losse of uitstekende tegels. Tot mijn geruststelling lag alles recht en vast.

Dat ik niet de enige ben die kritisch naar de buitenruimte kijkt, zie ik in het klantcontactcentrum van de gemeente. Daar komen de meldingen van inwoners binnen en worden ze doorgezet om opgepakt te worden. Door vragen te stellen bij wat we zien en melding te maken van onveilige of ongezonde situaties, maken we Veldhoven elke dag weer wat beter. De betrokkenheid die veel mensen voelen bij de kwaliteit van onze buitenruimte is groot. En dat maakt deze wethoudersportefeuille voor mij ook zo bijzonder: we leven er allemaal in!

Mariëlle Giesbertz, wethouder gemeente Veldhoven.