Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Carnavalsseizoen

Column

Eindelijk kunnen we weer van start. Waar we er de afgelopen twee jaar rond deze tijd nog heel anders voor stonden, kon nu iedereen echt weer even genieten van polonaise, carnaval en de nodige gezelligheid. Voor mij is 11-11 echt de start van een lange, maar vooral superleuke voorbereiding op carnaval. Ik hoop van harte, dat we hier in Rommelgat een mooi seizoen gaan hebben met iedereen die dit feest een warm hart toedraagt. Ik weet zeker, dat heel veel Veldhovenaren uitkijken naar carnaval, dus ben betrokken, kom langs of draag een steentje bij. Een enthousiaste club Rommelgatters doet er alles aan om het feest der feesten levendig te houden, dus laat ze niet in de steek.

                ‘Yes, wat ben ik blij
                 dat het weer kon!’

Afgelopen weekend hebben veel prinsen en prinsessen eindelijk hun grote geheim mogen onthullen. Het lijkt me ontzettend spannend om wekenlang toe te leven naar het moment van de bekendmaking. Overigens zijn er veel dorpen en steden die geen nieuwe prins of prinses hebben omdat ze door de Corona-tijd niet echt carnaval hebben kunnen vieren. Dat vind ik persoonlijk een heel mooi gebaar. Je wil toch iedereen de kans geven om er volle bak voor te gaan en alles mee te maken wat carnaval heet.

Ondertussen krijg ik alweer de nodige nieuwe carnavalsliedjes doorgestuurd. Daar zitten best weer wat leuke dingen bij. Benieuwd of net dat ene pareltje er weer bovenuit gaat komen. Zo’n kneiter waarbij iedereen meteen in de polonaise loopt, dat zijn de toppers.
Ik hoop dat Rommelgat de komende maanden een grote polonaise wordt met alle activiteiten en dat je eind februari tegen elkaar kan zeggen “Yes, wat ben ik blij dat het weer kon!”
Deze 11-11 was in ieder geval een heel goed begin voor een mooi jaar. En nu maken we ons op voor Sinterklaas, Kerst en de jaarwisseling. Wat een heerlijke drukte!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat