Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Dat was het...

Column

Het zit erop! 5 maanden van festivals, kermissen, bruiloften en andere leuke feestjes. Natuurlijk gaat het nog allemaal wel door, maar de gekkenhuisweken duren altijd tot 1 oktober.
Ik zat deze week door de foto’s van mijn telefoon te scrollen en had allemaal van die ‘Oh ja’-momentjes. Vaak weet ik niet eens meer op welke plek ik vorige week ben geweest. Daarom maak ik altijd een foto want dat is leuk voor later.
Soms was het qua planning lastig, omdat er veel ingehaald moest worden maar uiteindelijk valt alles goed in elkaar. Het begon eigenlijk met carnaval, maar ik reken altijd de maanden vanaf Koningsdag. Wat is iedereen losgegaan en wat hebben we veel bekenden weer gezien... Dansen... Springen... Soms wel 6 a 7 keer per week.

        Genoeg om naar uit te kijken

 
Het is heel fijn dat alles weer door kon gaan. Natuurlijk zijn grote festivals als Total Loss en Kermis Zeelst super, maar ik heb ook weer mogen ervaren hoe leuk het is als 2 mensen gaan trouwen. Die feestjes zijn vaak onbetaalbaar. Mensen die weer moesten wennen aan een paar liter bier en uiteraard de nodige discussies als het laatste liedje kwam.
Ook in het buitenland was het compleet bal. Toch mooi om te zien dat wij als Nederlanders ontaarden in complete mafkezen zodra we de grens over gaan. Zoveel gelachen en gezien, ik zou er een boek over kunnen schrijven.
De komende 2 weken houd ik me rustig om daarna weer richting het einde van het jaar te gaan. Langzaam komen dingen als kerst en carnaval weer tevoorschijn en met de jaarwisseling ga ik weer richting Oostenrijk om een weekje te draaien.
Benieuwd hoe dat weer gaat zijn. Genoeg om naar uit te kijken dus. Ik hoop dat jij ook nog een fantastisch najaar gaat hebben. Dat komt vast goed.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat