Afbeelding
Brigit Strijbos

Portefeuille

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is wethouder Jeroen Rooijakkers aan het woord.

Sinds mei 2022 mag ik een portefeuille aanvoeren waarin de toekomst centraal staat. Een portefeuille met onder meer mobiliteit en cultuur. En daarmee ook een portefeuille met veel dynamiek. 

Mobiliteit raakt namelijk iedereen; elke persoon heeft wel een mening over de straat, het verkeer en de omgeving. Feiten en cijfers voeren vaak de boventoon. Cultuur daarentegen raakt vooral onze identiteit en zorgt voor verbinding en saamhorigheid. Bij cultuur staat vaak de emotie, historie en het gevoel centraal.

Het zijn twee totaal verschillende domeinen, maar allebei bijzonder. En we mogen trots zijn op de wijze waarop deze domeinen in Veldhoven tot hun recht komen. Dat geldt zowel in beleid als in de uitvoering.

Een goede bereikbaarheid van ASML 

We zorgen voor een goede bereikbaarheid van ASML, maar tegelijk ook voor lokale evenementen. We hebben oog voor de verkeersveiligheid, maar ook voor het lokale voorzieningenniveau. Daarnaast borgen we de mobiliteit in het centrum, maar ook de Veldhovense historie en haar vele monumenten.

Gelukkig mag ik me met beide bezighouden. Dat geeft me energie en een gevoel van trots, want Veldhoven is daarin bijzonder. Met haar ligging, de bedrijvigheid en de historie van vier kerkdorpen. Laten we dit daarom koesteren. 

Want de basis van onze toekomst ligt bij de Veldhovense cultuur. Een cultuur van verbinding, saamhorigheid en solidariteit. Maar de toekomst ligt ook in de schaalsprong en de groei van ASML, en daarmee de mobiliteitstransitie. Dat maakt beide domeinen zo speciaal. Ik heb vertrouwen in de toekomst waarin mobiliteit én cultuur een essentiële rol spelen.

Wethouder Jeroen Rooijakkers.

Column van B&W