Afbeelding
Brigit Strijbos

Een mooie zomer?

Column

Elke week verzorgt een bestuurder uit het College van Burgemeester en Wethouders een column in het Veldhovens Weekblad. Zij geven daarmee een inkijkje in hun rol als burgemeester of wethouder. Deze week is burgemeester Marcel Delhez aan het woord.

De scholen zijn weer begonnen en de zomer loopt op zijn eind. Het was een prachtige, zonnige en warme zomer. De thuisblijvers hebben geen spijt gehad, denk ik. En ook in de rest van Europa was het goed toeven.
Het was misschien wat minder zichtbaar, maar toch zijn er heel wat donkere wolken over ons heen gekomen. Kwam je terug na een ontspannen vakantie, zag je ineens vlaggen omgekeerd langs de snelweg hangen van boeren die het niet eens zijn met de regering. De energieprijzen gaan door het dak en dan is het nu zelfs nog warm.
Hoe moet dat straks voor heel veel Veldhovenaren als het kouder wordt? Asielzoekers slapen buiten; laten we dat toe? De oorlog in Oekraïne gaat waarschijnlijk nog wel even door, met al het menselijk leed van dien.

        Hoe gaat Covid zich gedragen                                     dit najaar?

En hoe gaat Covid zich gedragen dit najaar? Dat is misschien een stuk minder in het nieuws geweest de laatste tijd, maar het is nog zeker aanwezig. Ik moet zeggen dat ik zoveel mogelijk probeer te genieten van de dingen die we wel hebben en kunnen doen. De kermissen in Veldhoven waren gezellig. Ook Veldhoven Proeft bracht ons weer ouderwets bij elkaar. Van 23 tot en met 25 september is er eindelijk weer een Cityfest voor ons allemaal. Laten we met elkaar de leuke en fijne momenten omarmen en nadenken over hoe dingen in onze samenleving anders moeten. Als Veldhoven hebben we niet alles voor het zeggen, maar laten we proberen samen het verschil te maken.

Marcel Delhez, burgemeester Veldhoven.

Column van B&W