Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

25-jarig bestaan

Column

September is echt een feestmaand. Veel leuke boekingen, uitjes en taart. Iedere dag is anders en dat maakt het zo mooi. Je maakt veel mee.
Bij Omroep Brabant hangen er deze maand slingers in het pand want we bestaan 25 jaar. Ikzelf mag daar nu 12,5 jaar deel vanuit maken. Gekomen als een menneke die tot eigen verbazing stage mocht lopen... Nu heb ik een aantal eigen programma’s die ik mag presenteren en produceren, en iedere dag een radioshow vanaf 13.00u.
Ik weet nog wel die eerste maanden. Mijn geluk was dat er een nieuwe evenementenredactie werd opgericht waar ik in een heel klein team aan de slag mocht. Daar begon ik met het notuleren van vergaderingen en in kaart brengen van kijkcijfers. Voor het einde van die periode mocht ik al freelance komen werken en deed ik mijn eerste producties achter de schermen.

        Gekomen als een menneke
             die tot eigen verbazing
                stage mocht lopen...

Ik heb in al die jaren zo ontzettend veel geleerd, daar kan geen opleiding tegenop. Sterker nog, ik vind dat je op school veel vaker het werkveld in moet om ervaring op te doen. Dan ga je maar een paar keer op je bek, de volgende keer is dat opgelost. School is teveel gericht op het leren uit boekjes, en als je dingen goed kan onthouden dan ga je er fluitend doorheen.
Ik ben altijd iemand van de praktijk geweest en niet van het opdreunen van rijtjes. Uiteindelijk heeft het me een diploma opgeleverd en een uitdagende baan bij de regionale omroep. Dat is natuurlijk super gaaf. In al die jaren zijn er zoveel mooie programma’s voorbij gekomen dat ik sommige van die klassiekers best zelf nog eens zou willen maken.
En over de rest? De komende weken ben ik op donderdag, vrijdag en zaterdag op tv. Allemaal verschillende programma’s, maar ga zeker kijken! Alvast heel veel plezier.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat