Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Groots

Column

Na 2 jaar was het dan eindelijk weer zover. Groot met een Zachte G in het Philips Stadion. Het circus van Guus Meeuwis streek weer neer in Eindhoven en dan weet je dat de hele regio op z’n kop staat. 

De afgelopen dagen mocht ik buiten op het plein alvast een feestje maken en ik vond het heel mooi om te zien dat ook heel Veldhoven een avondje is gekomen. Veel bekende, gezelligheid en vooral de ons-kent-ons sfeer. 

Het blijft toch bijzonder dat Guus Meeuwis, ooit ontdekt in een kroegje in Tilburg, nu zoveel teweeg brengt als hij concerten geeft. Ook veel mensen die ik ken vroegen naar leuke hotelletjes om een weekend te komen. Uiteraard heb ik ze zoveel mogelijk naar Veldhoven gestuurd - het is toch maar een klein stukje, zei ik - zodat we hier ook nog wat fans hebben. 

         Waarom blijft iedereen
      zo trouw naar Guus gaan?

Mensen vragen wel eens aan me, waarom blijft iedereen zo trouw naar Guus gaan? Ik denk dat het een soort traditie aan het worden is. Iedereen wil gewoon even een avondje gezelligheid, meezingen en elkaar weer zien. Zie het als een grote reünie met daaromheen een groots decor, herkenbaarheid en vooral liedjes als Brabant die zorgen voor de saamhorigheid. Je ziet vriendschappen ontstaan, mensen die uit het hele land Brabant omarmen en vooral de mooie momenten nooit meer zullen vergeten. Dat ik daar een piepklein onderdeel van was vond ik alleen maar op. 

Op het Plein van de Hemelse Voorpret was het iedere dag al vroeg heel druk en gezellig. Mensen waren lekker aan het borrelen, liepen de polonaise of speelde fanatiek met de spelletjes mee die we deden. Ook dat wordt een leuke traditie met fans die op tijd richting het stadion komen. Het was weer een eer om te mogen doen. Het waren dagen, die je normaal alleen in films ziet. 

Tot volgend jaar!

Jordy Graat.

Column Jordy Graat