Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Kans op prijsje

Column

Sinds het begin van de Corona-crisis ben ik me gaan verdiepen in het maken van podcasts. Een soort radioprogramma dat je zelf af kan spelen wanneer je wil. Het is super leuk dat je echt over alles tegenwoordig iets kan vinden. Criminaliteit, showbizz, een lange serie over het verleden in Nederland of de laatste nieuwtjes over pretparken.
Eerlijk is eerlijk, de laatste 2 jaar is bijna iedereen een podcast begonnen waardoor je op een gegeven moment niet meer wist wat er allemaal te luisteren was. Sinds een aantal maanden zie je het aantal afnemen en kun je iets meer zoeken naar jouw interesses.
Het heeft echt toekomst in mijn ogen. Veel mensen kijken al on demand televisie, maar dit is eigenlijk hetzelfde. Als je in de auto zit, thuis bent of tijdens je werk gewoon even wil ontspannen met een leuke podcast dan kan dat op ieder moment. Podcasts zijn ook geliefd onder jongeren.

      Het concept is heel erg simpel

Rob Kemps (Snollebollekes & Slimste Mens) maakt al 4 seizoenen lang de podcast ‘Groeten Uit Het Zuiden’. Het concept is heel erg simpel: we zitten aan mijn keukentafel en praten over van alles. Misschien niet vernieuwend maar we hebben er voor gekozen om in de Corona-tijd juist te zorgen voor vrolijkheid. We spraken niet over moeilijke politieke dingen, het beleid vanuit Den Haag of dat soort dingen. Nee, wij wilde zorgen dat iedere luisteraar even drie kwartier alles vergat. We hebben er zelf nog het meeste plezier in, want iedere week hebben we wel weer een verhaal dat de tranen over de wangen lopen.
Nu werden we afgelopen week verrast dat we zijn genomineerd van de Online Radio Awards. Een prijs voor de beste podcast van Nederland. Hoewel de concurrentie - veel te - groot is, vond ik het echt een eer dat mensen op ons hebben gestemd. We zullen deze week zien of de prijs mee terug gaat naar ‘het zuiden’.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat