Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Het circus

Column

Dat vind ik toch wel leuk. Er komt weer eens een circus in het dorp. Vroeger ging ik als kind altijd naar het Parktheater in Eindhoven. Daar was in de kerstvakantie dan het wintercircus. In die tijd waren olifanten, tijgers en kamelen nog heel normaal. Sterker nog, er waren meer dieren dan andere acts.
De piste was het magische middelpunt waar alles gebeurde. Je kreeg dan in 3 uur echt alles waar je als kleine jongen van droomde. Mensen vlogen door de lucht, clowns vielen over hun schoenen en de paarden kwamen in galop binnen. Je zat met open mond te kijken.

        De piste was het magische middelpunt


Het hielp ook mee dat Bassie en Adriaan in die tijd het circus promootte. Die zijn heel Nederland door geweest met hun voorstelling. Ja, als je dan fan bent dan wil je ook. Al las ik laatst in de biografie van de acrobaat dat dat de ergste tijd uit hun leven was.
Lange tijd dacht ik dat er geen circus meer over was. Dat we in Veldhoven weer zo’n mooie tent met alles erop en eraan krijgen, vind ik echt super. Afgelopen jaar zou ik 3 weken lang de spreekstalmeester zijn geweest van het kerstcircus in Den Bosch. Een super mooie eer waar ik veel zin in had, maar helaas gooide Corona roet in het eten. Het hele circus ging niet door, dus mijn mooie pak kon weer terug de kast in.
Ik ben benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren in de tent en vooral hoeveel mensen komen erop af. Vergeet die dat deze mensen met heel weinig geld heel veel werken. Dus ik hoop dat iedereen lekker een middagje gaat genieten. Dat er bijna geen dieren meer zijn vergeten we maar even, genoeg andere gave dingen om te zien.
Tof dat er weer een circus is in Veldhoven. Nu nog een zonnetje en 20 graden en iedereen is happy.

Jordy Graat.

Column Jordy Graat.