Afbeelding

Opgeruimd

Column

De dozen kwamen weer uit de schuur, de stofzuiger stond klaar en het muzieklijstje waar onder andere Chris Rea in stond, is weer verwijderd. Ja, de kerstperiode is weer voorbij. 

Ik had dit keer een beetje gesmokkeld en wat vroeger de kerstboom gezet. Als de dagen korter worden en de temperatuur zakt, vind ik het leuk om toch gezelligheid te maken. Ik ben een echt zomermens, maar op deze manier kom je de winterperiode wel door. 

Ik zag op veel plekken in ons dorp verlichte voortuinen. Dat vond ik echt ontzettend leuk. Ook bij mij in het hofje deed bijna iedereen mee en dat zorgt toch voor veel extra sfeer. Hoe leuk is het, dat je met je buren samen alles verlicht. 

Ik heb ook wel eens voortuinen gezien waarbij er een complete lichtshow werd opgevoerd. Supergaaf, maar zo technisch ben ik helaas niet. Daarbij had ik dan in augustus al moeten beginnen, denk ik. 

   Supergaaf, maar zo technisch
             ben ik helaas niet

Binnen moesten alle ballen zorgvuldig weer in het papier en de huisjes gingen weer terug in de doos. Ik ben de laatste jaren best wat aan het verzamelen, maar de plek in huis om alles te kunnen neerzetten heb ik nog niet gevonden. Ik neem ieder jaar wat kerstballen uit Disneyland, waardoor mijn hele boom daarmee vol hangt en sinds een paar weken zijn daar een paar Snollebollekes versieringen aan toegevoegd. Je moet wat! 

Uiteindelijk ligt alles weer netjes in de schuur zodat we volgend jaar snel alles bij de hand hebben. De buitenverlichting mag van mij nog best even blijven hangen, want dat is toch super gezellig! Ik hoop dat we de komende jaren steeds meer verlichte straten, hofjes en gebouwen gaan zien. ‘Veldhoven Winterdorp’. Dat mensen naar ons toe komen om te zien hoe leuk we dit doen. Hoeft niet veel te kosten en de vrolijke mensen zijn onbetaalbaar. Goed idee toch?

Jordy Graat

Column Jordy Graat