Afbeelding

Goede voornemens

Column

We hebben de decembermaand weer overleefd. Verschillende keren Sinterklaas gevierd bij familie en vrienden. Rondom Kerst 34 dagen onder de pannen geweest en ook met Oud en Nieuw vrienden over de vloer gehad. 2 keer gourmetten, vele cadeaus en enkele ritjes naar de glasbak zitten er weer op. De door Andy Williams bezongen mooiste tijd van het jaar is achter de rug, en er staat weer een mooie traditie voor de deur. De goede voornemens. 

1 januari is namelijk het beste moment om je leven helemaal om te gooien. Met het natte koude weer kun je heerlijk buiten gaan trainen voor die gedroomde marathon. Dankzij de ruime truien (of onesies, is dat nog een ding?) worden we continu geconfronteerd met de kerstkilo’s, dus daar moet aan gewerkt worden. En juist in de donkerste dagen van het jaar, na alle feestelijkheden, is het hèt perfecte moment om te stoppen met het genieten van een drankje of sigaretje.

Zijn het slechte dingen om te doen? 


Nee, natuurlijk niet! Zijn het slechte dingen om te doen? Niet per se. Maar waarom zou je daar in hemelsnaam op 1 januari mee beginnen? Zodat je bij de nieuwjaarsborrel bij al je collega’s kunt pochen dat je de champagne toch echt overslaat? Want tja, goede voornemens hè. Of zodat je op jouw Insta-stories al je volgers mee kunt nemen in jouw strijd naar een strakke buik? Want buiten op straat gaan ze die voorlopig nog niet zien natuurlijk.

Focus je deze weken eerst gewoon op je gezondheid. Hierbij is voeding van groot belang, evenals bij carnaval. Vijf dagen carnaval red je ook alleen met de juiste basis. Een goed gebakken eitje met een verse jus in de ochtend, en een handjevol vitamine D. Daar word je echt niet slechter van. En die marathon? In de lente gaan trainen is veel fijner, dan is het bij de sportscholen ook niet meer zoeken naar een plekje tussen iedereen met Goede Voornemens.

Joris d’n Opschepper

Column Joris schept op!