Afbeelding

Terugschakelen

ma 29 nov 2021, 11:00 Column

Ik had even een klotenweekje. Eerlijk is eerlijk, maar dat heb ik soms nodig om weer de energie te vinden voor allerlei nieuwe dingen. Al was dat nu wel ff lastig.
Mijn theatershow heb ik afgeblazen en ik ben vooral druk bezig geweest met het beantwoorden van mailtjes waarin stond dat opdrachten niet door konden gaan, feestjes die opgeschoven moesten worden enzovoorts. Ik ben absoluut niet zielig, maar ik heb een aantal keren toch wel echt even moeten zuchten.
Het lastige is dat je weet waarom er ineens weer een lege agenda is, maar ook de zorgen beginnen: hoe ga je alles ooit nog inhalen? Maar na 2 nachten probeer ik vooral weer vooruit te denken. In dit geval is het gewoon een kwestie van terugschakelen.
Online ga ik gewoon weer in de weekenden muziek draaien voor de mensen en de datum voor een bingo-avondje was ook snel gepland. Zo blijf je met iedereen in contact en probeer je toch wat vreugde te brengen. Het enige voordeel is dat ik 5 minuten voor ik online weer mijn virtuele café opengooi nog beneden op de bank kan zitten. 2 trappen op, en het is feest.

Ook de zorgen beginnen: hoe ga je alles ooit nog inhalen?

 Ik kan lastig stil zitten en er zijn meer wegen die naar Rome leiden. En het is ook wederom een goed moment om eens verder te kijken buiten de dingen die je nu doet. Er stonden een paar hele gave evenementen gepland en ook voor bedrijven mocht ik veel leuke presentatiezaken doen, maar nu is het vooral even kijken naar wat wel kan.
En zo is er alweer een lijstje met dingen die ik ooit nog in de toekomst wil gaan doen. Of alles kan? Vast niet, maar het blijft wel een mooie uitdaging. Het glas is halfvol en dan gaan we er maar weer voor. Soms is een paar keer terugschakelen helemaal niet zo verkeerd. Echt niet!

Jordy Graat.

Column door Jordy Graat