Afbeelding

Tranen gelachen

Column

Jarenlang heb ik hele zomers in het buitenland gedraaid. Van Spanje tot Griekenland; het was een prachtige tijd. Voor een onkostenvergoeding zat je dan in een smerig appartement en moest je iedere avond knallen. Dat vond ik totaal niet erg. Het plezier en het uren maken met DJ’en waren al een cadeau op zich.
Dit weekend had ik een reünie van een aantal collega’s met wie ik heb samengewerkt op Kreta. In Chersonissos stond ik bijna 10 jaar lang in Hof van Holland. Ik weet nog goed dat ik de eerste keer erg moest wennen. Normaal was Spanje de enigste plek waar ik heen ging in de zomer en nu maakte ik toch kennis met een totaal nieuwe feestplek met een andere taal, cultuur en regeltjes. De eigenaar, Robbie, was ook een Brabander en had samen met zijn Griekse compagnon Nikos al een aantal jaren de zaak.

Het plezier en het uren maken met DJ’en waren al een cadeau op zich

Heel veel dingen die ik daar heb meegemaakt zijn niet geschikt voor deze krant maar iedere avond gebeurde er wel iets. Dan lagen mijn schoenen ineens in de zee, dan stond er iemand de zaak onder te kotsen, dan weer stond de politie ineens aan de deur of trakteerde iemand weer op 50 frikadellen. Ik heb die jaren echt zoveel gelachen, dat ik het leuk vond dat het team uit 2016 weer eens samenkwam. 

Je beseft op dat moment wel heel erg dat je oud wordt. De meesten waren ondertussen verliefd, verloofd of getrouwd en hadden kinderen. Sommige komen nooit meer weg uit de horeca en anderen hadden ondertussen al een wereldreis gemaakt.
Toen om 12 uur de kroeg waar we stonden dicht moest pakte iedereen vermoeid zijn of haar jas. Jaren geleden ging we na het werk nog door totdat de zon op kwam en sliepen we overdag een paar uurtjes. Nu ben je blij dat je naar je eigen bed kan. Alleen om die gedachte heb ik al tranen gelachen.

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat