Afbeelding

Dansmarathon

Column

Nu zie ik ieder weekend veel mensen dansen. Zeker de laatste dagen. Vooral in het Gelredome bij Snollebollekes. Alhoewel, daar stond het publiek echt 3 uur te stuiteren. Jammer dat dat is afgelopen.

Toen ik thuis was, heb ik met een goeie bak koffie eens even de tv aangezet. Want er werd 50 uur gedanst met 100.000 euro als beloning. Qua kijkcijfers was het dramatisch, maar iedereen had het erover. Het was een stukje bijzondere televisie met mensen die volledig in trance of uitgeput bewogen. Het had weinig meer met dansen te maken. 

Ik vond het een hele aparte bedoeling. Ik zou na 3 uurtjes al afgehaakt zijn, maar deze mensen hebben dus gewoon 2 volledige dagen van alles voorbij zien komen. Van de grootste artiesten tot de meest onbekende bandjes. Het lijkt me dan ook wel heavy als er ineens een DJ volle gas staat te knallen terwijl jij pas halverwege de marathon bent. Dat je eigenlijk doodop bent na zoveel uren dansen. Het deelnemers veld werd ieder uur kleiner, maar je kreeg wel steeds meer bewondering voor de overgebleven koppels. 

Er deden overigens veel Brabantse deelnemers mee waaronder het prachtige stel Toon en Maria uit Lierop. Die 2 waren zo happy dat ze meededen en verdienden het in mijn ogen ook om te winnen. Volgens mij wordt er nu zelfs geld ingezameld om ze toch een soort van prijs te laten winnen, dat vind ik dan wel weer mooi. 

Misschien is het wel leuk voor ons dorp om zoiets te doen. Gewoon op het grote plein voor het gemeentehuis met allerlei optredens en Veldhovenaren die bijvoorbeeld een jaar lang gratis wonen kunnen winnen. Geloof me maar, dat wordt een happening. Ben benieuwd wie er dan uiteindelijk overblijven.
Of er nog een vervolg komt van de dansmarathon, ik denk het niet maar we hebben ons weer even vermaakt. Op televisie zijn het, vind ik, barre tijden. Dit was even leuk!

Jordy Graat.

Column van Jordy Graat