Veldhoven Jordy Graat
Veldhoven Jordy Graat Foto: Bert Jansen

Oerse kermis

Column

Wie had dat gedacht? In het weekend moe en uitgeteld, naar een feestje in het aspergeveld. Ik heb er vaak om gelachen, maar het was natuurlijk super gaaf dat er eindelijk weer wat te vieren viel in Veldhoven. Het wordt cliché, maar we moeten geen ingeslapen zooitje worden. Ik kan slecht tegen die mensen, die het allemaal primavinden nu er niks wordt georganiseerd. Kom op, gun iedereen een feestje. Nu ook het Cityfest niet doorgaat, was dit min of meer een laatste staartje van het festival- en kermisseizoen. Al zullen er vast nog genoeg leuke dingen aankomen. 

Ik vond het een soort reünie met alleen maar bekenden. Veel mensen die ik al jaren zie, aangevuld met nieuwe aanwas die echt weer toe waren aan een avond los gaan. En dat was het. Handen in de lucht, meezingen, knuffelen en heel veel drankjes. Gewoon, zoals het hier in ons dorp hoort te zijn. Gewoon, na een avond stappen van je fiets vallen en herinneringen maken. Ik weet dat er dorpsgenoten kritisch waren, maar alles was keurig geregeld. Gewoon, volop sfeer waarbij ik hoop dat we volgend jaar alle kermissen kunnen vieren. 

- Ik vond het een soort reünie met alleen maar bekenden -  

Aan het einde van de avond heerste er een soort opluchting, dat we met elkaar gewoon weer wat konden. Geen gezeik, gewoon gezellig. Het is vooral grappig dat tegenwoordig qua muziek alles weer een beetje kan. De hits van Abba (natuurlijk chiquita), Zwemmen in Bacardi Lemon en gewoon beuken op bekende hardstyle plaatjes. Als het publiek alles meedoet is dat heel fijn. 

Ik ben dan zo ontzettend trots op Veldhoven. We kunnen het nog! Hoe gek het ook klinkt maar ik vind die 12 uur sluitingstijd niet eens zo verkeerd. Voor dat iedereen weg is ben je toch een uur verder en iedereen kan de volgende ochtend weer op tijd wat gaan doen. Eerst lag je tot het middaguur in bed, dat hoeft niet meer. We zien wel hoe het loopt!

Column van Jordy Graat.