Foto:

Campingleven

  Column

Tot mijn 18e ging ik regelmatig kamperen. Van Spanje tot aan een grasveld in Bergeijk; ik heb het allemaal wel gezien... 
Iedere ochtend na het ontbijt met een bak vol smerige bordjes naar zo’n centraal gebouw waar je met lauw warm water de hagelslag en andere zooi van het bordje af moest spoelen. In de tent lag je op een half opgeblazen luchtbed, maar ach, voor 9 uur stond je toch weer buiten omdat je vanzelf naar buiten kwam gedreven van het zweet. Het waren vooral pasta en dingen die snel klaar waren om vervolgens met 2 douchemuntjes erachter te komen dat zodra het water op was je met je hoofd nog vol met shampoo stond.
Oke, ik maak het nu allemaal een stukje erger dan het is, maar ik verlang soms echt nog wel terug naar die tijd. De afgelopen 2 weekenden was ik weer eens een middag op de camping en ik betrapte mezelf erop dat het toch ook wel z’n charme heeft en dat het voor mij heel goed zou zijn om even lekker terug naar de basis te gaan.
Maar ja, waar vind je nu nog een betaalbare camping en tent de eerste week van augustus? Ik vind het wel leuk dat veel mensen nog steeds fanatieke kampeerders zijn en zich daar helemaal op kunnen verheugen. Volgens mij heb je op een trekkersveld veel meer contact dan in een troosteloos hotel vol luxe. Wat dat betreft, moet ik toch maar eens mijn oude kampeerspullen voor de dag halen.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden