Foto:

Veldhoven Proeft

  Column

Veldhoven Proeft

Grote tenten, lekker eten... Maar vooral die bourgondische sfeer. Ik had het niet verwacht en daarom is het heel jammer dat niet doorgaat. Het is toch een beetje het einde van de zomer en meestal heeft september nog fantastisch weer. Alles aanwezig voor een goeie editie.

Maar helaas, dit jaar geen eten en sfeer proeven. De organisatie is daar altijd maanden mee bezig omdat het veel meer is dan een hapje eten. Van het programma tot de stroomvoorziening (want een oven sluit je niet aan op 230v), ga er maar aan staan. Wat ik leuk vind is dat er een weekend lang een soort van dorp ontstaat waar iedereen even aan kan waaien. Gewoon elkaar zien en bijkletsen terwijl de top van Veldhoven lekkere dingen maakt.

Ik had het ze enorm gegund, zeker na al die hele moeilijke maanden. Je kan jezelf dan toch weer even op de kaart zetten of als nieuwe aanwinst presenteren. Sowieso ben ik daar heel nieuwsgierig naar, hoe dat gaat in een restaurant. De druk die je voelt als alle tafeltjes bezet zijn. Zo heb ik 4 keer de documentaire van topchef Sergio Herman zitten kijken. Fascinerend om te zien hoe dat daar ging. Benieuwd of het in de Veldhovense keukens er ook zo aan toegaat.

Ondanks dat er diverse lichtpuntjes zijn moeten we heel veel dingen dit jaar missen. Maar ‘so be it’, Ik ga thuis maar een tosti maken. Niet culinair, maar ook lekker.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden