<p>Columnist Jordy Graat</p>

Columnist Jordy Graat

(Foto: Bert Jansen.)

Bench

  Column

Ik heb geen huisdieren. Helaas te weinig tijd voor. Mijn ouders hadden vroeger altijd een hond maar in de stromende regen op het poepveldje staan is niet aan mij besteed. Toen ik verhuisde kreeg ik van vrienden 5 goudvissen, maar die hebben niet langer dan 3 maanden rond gezwommen. Ik was er echt wel goed voor, maar om onbekende reden lagen ze ineens doodstil in een hoekje. Zonde!
De laatste weken zie ik ineens overal die Ibench oppoppen. Ook in ons dorp zijn de eerste ondernemers begonnen met het plaatsen van dat ding. Het is eigenlijk best handig. Een hok waar je veilig je hond in kan zetten, bij warm en koud weer. Vroeger werd de hond altijd even buiten de supermarkt aan een hekje vastgemaakt voor een snelle boodschap. Als je pech had, hoorde je tot achteraan in de winkel het gejank en geblaf. Tegenwoordig lijken de honden wat rustiger.
Ik vraag me wel af waar dit gaan eindigen. Krijgen we dadelijk complete speeltoestellen waar je de kinderen even kwijt kan? Of een koffie corner waar de oudjes even lekker kunnen relaxen?
Zo wordt boodschappen doen wel echt een uitje voor alle leeftijden. Natuurlijk is zo’n bench ook handig voor stelletjes die even daarvoor grote bonje in de auto hadden. Zet gewoon je wederhelft even in dat ding om af te koelen en je gaat daarna samen weer naar huis. Waarschijnlijk wel met een betere humor en een tas vol boodschappen. Zo maar wat ideetjes voor deze week!

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden