Muziek maken


<p>Jordy Graat.</p>

Jordy Graat.

(Foto: )

Muziek maken

  Column

Samen liedjes spelen... Is er iets leukers dan dat? Als kind was ik er dagelijks mee bezig. Via muziekles op school naar blokfluit, klarinet en altsax. Bij dat laatste instrument kwam ik zelfs tot diploma C, maar eigenlijk was dat toen al boven mijn kunnen.
Jarenlang zat ik met veel plezier bij het Veldhovens Muziekkorps en speelde ik bij diverse andere orkestjes. Dat was altijd heel gezellig en leuk. Toen ik het te druk kreeg met DJ’en en niet meer op maandagavonden uren wilde repeteren, ben ik gestopt.
Of ik nog saxofoon kan spelen? Geen idee, misschien na een aantal weekjes les. Toch blijf ik het altijd mooi vinden als ik die club weer voorbij zie komen. Sowieso alles wat met muziek te maken heeft.
Ik heb nog wel eens contact met de muziekschool en die zien het aantal leerlingen toch wel terug lopen. Oprecht zonde, want het is een heel mooi stukje opvoeding. Ik was dan ook blij te lezen dat er een ‘muziekakkoord’ was voor Bergeijk, Eersel en Veldhoven. Dat er in ieder geval de garantie is, dat kinderen hun favoriete instrument kunnen kiezen. En ik hoop ook echt dat ze dat gaan doen. Ook al begin je met iets simpels, uiteindelijk brengt het je meer dan noten lezen en het spelen van liedjes. Het is ook een stukje ontwikkeling en plezier. Je kan ervoor kiezen een uur een nikszeggend spelletje op de computer te doen of gewoon fijn muziek te maken. Keuze lijkt me makkelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden