Corona-kilo’s


Foto:

Corona-kilo’s

  Column

Goede voornemens voor 2021. Iedereen heeft er wel een paar, maar binnen een week kunnen ze veelal de prullenbak in. Normaal heb ik dat ook, maar deze maand is het afzien. Toen ik tijdens Tweede Kerstdag, al was het met de nodige moeite, in een paar uur tijd 11 gangen naar binnen werkte leek het me de hoogste tijd om actie te ondernemen. Zeker toen ik 31 december op de weegschaal ging staan en dacht: ‘Dit kan niet!’.
Met alle respect voor diëtisten, goedwillende coaches en andere adviesgevers, ik weet natuurlijk zelf het beste hoe dit komt. Die adviezen zijn altijd hetzelfde. Slecht en veel eten op de verkeerde momenten. Als je dan te weinig beweegt komen de kilo’s er vanzelf bij. Daarom is het deze maand even afzien met vooral heel veel groenten.
Aangezien de sportscholendicht zijn wil ik ‘Jordy’s Wandelclub’ maar eens gaan introduceren. Iedere dag mogen dan 2 mensen aansluiten en maken we een mooi rondje door het dorpje. Lijkt me best gezellig en je ziet weer eens iemand.
De grootste uitdaging komt overigens nog. Als ik het dieet heb afgemaakt moet ik volhouden. En dat is met mijn werk nog wel eens een probleem. Dan ben je toch snel geneigd om iets te bestellen of sterf je van de honger na een drukke dag. Ik zie mezelf niet als David Hasselhoff over het strand rennen deze zomer, maar van 2 kinnen terug naar 1 zou al mooi zijn. Herkenbaar? Dan heel veel succes komende weken!

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden