Oudjaar


<p>Corine Ravestein.</p>

Corine Ravestein.

(Foto: )

Oudjaar

  Column

Wat voor een jaar is 2020 geweest...
Het woord ‘anderhalvemetersamenleving’ is het woord van het jaar 2020. Een jaar geleden hadden we er nog nooit van gehoord.
Kerstdiner met slechts paar mensen aan de dis, ook minder kans op discussies over Flappie of Wappie. Geen potten en pannen bij de Hofvijver, maar op het fornuis. Een jaar, waarin we werden uitgedaagd zowel zakelijk en privé. We leerden onszelf beter kennen; werden we buigzaam of boos?
Voor de zorg is het nog steeds heel zwaar, veel families hebben een dierbare verloren.
De handel van veel ondernemers ligt al maanden stil.
En wie had gedacht dat de jeugd ooit nog hun school zouden missen. De studenten moesten nu alleen op hun kamer online aan de bak.
Contact met anderen... Wat missen we het! 2020 was ook het warmste jaar ooit in ons land, maar de échte warmte konden we elkaar niet live geven alleen in woorden en gebaren. We keken gelukkig meer dan anders naar elkaar om!
Het vaccin is inmiddels in het hart van Brabant gearriveerd maar laat ons hart vooral blijven kloppen voor onze buurtgenoten. Let op elkaar.
Het boek 2020 is gesloten en het jaar zal zeker de geschiedenisboeken ingaan als een om nooit te vergeten… Koester wat u wel heeft en blijf gezond, lieve mensen. Dikke zoen!

Van de redactie:
Dit is de laatste bijdrage van Corine Ravestein. De redactie bedankt haar voor haar wekelijkse bijdrage aan het Veldhovens Weekblad. Bedankt, Corine!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden