Vuurwerk


<p>Jordy Graat.</p>

Jordy Graat.

(Foto: )

Vuurwerk

  Column

De hele week gaat het al over het vuurwerk. Er komt een verbod tijdens de jaarwisseling, terwijl de illegale handel groter en groter lijkt te worden. Nu hoor ik links en rechts genoeg verhalen dat mensen allang wat hebben ingeslagen. Anderen zijn teleurgesteld dat het zo moet en er zijn ook wat mensen die blij zijn dat dit jaar geen geknal op de straten klinkt.
Ik moet zeggen, dat ik beide kanten wel begrijp maar het ontzettend jammer vindt dat ook deze traditie weer om zeep wordt geholpen. Begrijp me goed, ik zie ook de kapotte vingers, bange dieren en opgeblazen brievenbussen voorbij komen, maar ik weet niet of een verbod de oplossing is. Nu hebben ze het aan Corona gelinkt, maar volgens mij heeft oogletsel weinig met het virus te maken. Als dit een voorbode is voor de komende jaren dan worden het troosteloze laatste avonden van dit jaar.
Soms verlang ik echt terug naar vroeger. Dan ging ik als klein jongetje met een krantentas door straten en stak dan wat rotjes af. Als ik zin had maakte ik van 12 astronautjes een iets grotere knal maar daar had ik al snel genoeg van toen mijn vingers zwart zagen en de blaren op mijn duim stonden omdat de aansteker niet aanging. Tegenwoordig koop ik wat siervuurwerk en heb het na een kwartier wel weer gezien. Ik ben heel benieuwd hoe 31 december dit jaar gaat zijn, maar eruit gaan met een knal zit er helaas niet in.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden