Kroon


<p>Corine Ravestein.</p>

Corine Ravestein.

(Foto: )

Kroon

  Column

Geniet u ook zo de heerlijke tv-serie The Crown? Naast de prachtige kostuums en het drama van de Britse koninklijke familie is Windsor Castle veelvuldig in beeld.
Windsor is bekend van zijn paardenraces Royal Ascot waar de dames elkaar de ogen uitsteken met hun hoed, maar ook van Eton College met zijn tradities en uniform. De chique kostschool ziet er precies zo uit zoals je het verwacht. Het kasteel is het grootste en oudste bewoonde kasteel ter wereld, gebouwd in opdracht van Willem de Veroveraar. Dankzij Koningin Victoria kan het publiek al vroeg de unieke Leonardo da Vinci-tekeningen en -schilderijen bewonderen.
Schilderijen van Rembrandt zijn te zien in de pronkkamers naast andere prachtigste stukken uit de Koninklijke collectie. In 1992 brak er een grote brand uit de restauratie van onder andere tapijten, documenten en meubilair heeft wel 5 jaar geduurd.
Er wordt in het kasteel gerouwd maar ook getrouwd. In de huiskapel St George’s Chapel rusten 10 Britse vorsten. Charles zei in Windsor YES tegen Camilla en Harry tegen zijn Meghan.
Zeker niet te missen; het grootste, beroemdste en volledig ingerichte poppenhuis ter wereld (1920) van Koningin Mary. Inclusief stromend water en doorspoelend toilet. Zelfs het linnengoed met momogram ontbreekt niet bij dit poppenhuis.

Corine Ravestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden