Sinterklaas, 2


<p>Jordy Graat.</p>

Jordy Graat.

(Foto: )

Sinterklaas, 2

  Column

Of je nu oud bent of niet, de Sinterklaastijd blijft bijzonder. Afgelopen weekend zaten we massaal voor de tv om te kijken of hij wel weer in Nederland zou komen. Ik moet zeggen, grote complimenten voor de NTR voor hoe ze dit voor het hele land in beeld hebben gebracht. Maar ook hulde aan ons dorpje, want dat zorgde voor een leuke (online) show met de Sint en de burgemeester. Het zijn natuurlijk rare tijden, maar het is toch mooi dat we met een hoop creativiteit toch kunnen zorgen voor een waardige intocht.
Ik vind deze weken heel mooi en bijzonder. Ondanks dat ik ben opgegroeid met de ‘oude sint (en adviseur Bram van der Vlugt) is het toch leuk om alles mee te maken. Vroeger was ik al dagen van tevoren zenuwachtig... Mijn ouders werden dan gek van me en waren blij als het zover was.
Ik kijk nog ieder jaar opnieuw naar alle oude intochten uit de jaren ‘90. Het is toch nostalgie. Ooit mocht ik meedoen met de landelijke tv intocht in Harderwijk. Toen ik daarna de sint een hand mocht geven, was ik sprakeloos; hij was jaren mijn held.
Klein puntje van kritiek mag natuurlijk ook... Ik heb nu voor de 3e dag op rij mijn schoen gezet en dat hele gezelschap gaat iedere keer heel stilletjes mijn huis voorbij. Ik hoop dat hijde komende dagen een keer wat komt afleveren. En anders ga ik wel, Corona-proof, in de zak mee naar Spanje.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden