<p>Corine Ravestein.</p>

Corine Ravestein.

(Foto: )

Column Corine

  Column

Rondleiding

Het Witte Huis is een van de bekendste gebouwen van Amerika en bestaat uit 2 delen: West Wing, East Wing en de Executive Residence. De eerste president Washington koos in 1791 de locatie, Teddy Roosevelt gaf het haar naam.
Niet elke president woonde er graag. President Truman vond het een 'grote witte glamoureuze gevangenis'. Er zijn maar liefst 132 kamers, 35 badkamers en 6 verdiepingen in de residentie. Er zijn ook 412 deuren, 147 ramen, 28 open haarden, 8 trappenhuizen en 3 liften. Tevens is er onder ander een bioscoop, solarium ( goh, was me nog niet opgevallen), chocolaterie, bloemenwinkel en een tandartspraktijk.
Bekende kamers zijn de Press Briefing Room, de Blue Room, onveranderd blauw gekleurd sinds 1837en de Red Room als salon en zitkamer om hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen. In de East Room worden toespraken, concerten, recepties en dansfeesten gehouden.
De West Wing bevat de meest prominente ruimtes van het Witte Huis. Hier vind je onder meer het Oval Office, het kantoor van de president. Daar staat het beroemde bijna 500 kilo zware houten bureau, de ‘Resolute Desk'. In de Situation Room ontvangt de president informatie van inlichtingendiensten en worden crises besproken. Een rondleiding is mogelijk maar dit moet ruim op tijd worden ingediend. Er moet nogal wat puin geruimd worden...

Corine Ravestein

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden