Foto:

Vluchten

  Column

“U kunt boarden voor uw vlucht naar… Nergens.” Dat krijgen de 150 passagiers op 10 oktober te horen van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Ze hebben immers geboekt voor een rondvlucht van 7 uur boven Australië. Denk je dat er genoeg animo voor was? Zeker, het was binnen 10 minuten volledig uitverkocht. Tarief begon bij 487 euro en een stoel in de business class ging weg voor 2300 euro. Uiteraard mondmasker en een gezondheidsverklaring meenemen.
Nu de grenzen voor de buitenlanders nog dicht zijn, kwam Qantas met dit idee en zo krijgen ze nog wat inkomsten. Het toestel vliegt laag om zo goed zicht te geven op onder andere het prachtige Great Barrier Reef, de haven van Sydney en de Uluru-rots. Ondertussen genietend van een heerlijke lunch. ‘s Avonds krijgen ze allemaal een speciale pyjama! Hoop toch echt wel dat ze álle maten aan boord hebben. Dat wordt lachen, maar dat zien ze gelukkig toch niet met zo’n masker op, een voordeel. Als herinnering gaat er een speciaal certificaat mee naar huis.
Onze luchtvaartmaatschappijen hebben gelukkig geen plannen om soortgelijke vluchten aan te bieden waarbij wordt gevlogen van Texel via de Zaanse Schans naar het mooie Zeeland. Niet duurzaam. Zelfs de KLM vindt dat zeker nu niet passend terwijl ze in het verleden wel afscheids- of introductievluchten aanbood voor bepaalde toestellen. Zat vast geen blauwe pyjama bij...
Corine Ravestein.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden