Foto: Jordy

Terug bij af

  Column

We zijn weer terug bij af. Brabant gaat, net als andere delen van Nederland, weer voor een groot deel op slot. Om 00.00 uur stopt het stappen en we moeten terug naar 30 mensen.
Pfoe, ik vind het heftig hoor. Natuurlijk zie ik ook alle cijfers en die zien er slecht uit, maar het is toch wel weer heftig. Ik denk dat de horeca op dit moment beter de controle kan houden dan allerlei thuisfeestjes die achter gesloten deuren plaatsvinden. Daarbij gaan langzaam alle kroegen, festivals en andere manieren van horeca op de fles. En iedereen heeft toch af en toe een uitlaatklep nodig, hoe raar dat misschien ook klinkt. Op dit moment kan die totaal niet geboden worden, en dat gaat voor problemen zorgen.
Natuurlijk kijk ik met een gekleurde bril, maar nu er eindelijk na 4 maanden stilte weer wat boekingen in de agenda kwamen, had ik een uur na de persconferentie al 6 afzeggingen. Eigenlijk beginnen we weer een beetje op nul, en het einde is helaas nog lang niet in zicht. Zeker nu de pret op de wintersport volledig is verboden (wel skiën, geen feestje) gaan we hele donkere dagen tegemoet. Ik spreek veel ondernemers en die missen niet alleen de inkomsten, maar vooral het contact en de gezelligheid. Dat doet me op mijn beurt dan ook weer pijn. Ik loop al ruim 16 jaar mee in die wereld, dit is helaas een unieke gebeurtenis. Maar ik houd moed dat er snel betere tijden aankomen. Doe je mee?
Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden