Foto:Jordy

Terug schakelen

  Column

Sondervick Collega Havo 3. De klas waar ik mensen heb leren kennen waarmee ik nog steeds contact heb. Iedere paar maanden spreken we een keer af om te gaan eten, spelletjes te doen of gewoon om een verjaardag te vieren. En om de zoveel jaar gaan we een weekend weg. Dat moet altijd goed gepland worden, maar lukt altijd want de wil om te gaan is groot. In deze tijden voor mij een uitje waar ik dan helemaal naar uitkijk.
Het is best bijzonder dat je na 16 jaar nog steeds zoveel plezier en goede gesprekken kan hebben met mensen. Maar wat me vooral intrigeert is hoe iedereen z’n eigen weg is gegaan. Qua werk, interesses en relaties. Ze zijn allemaal niet echt veranderd maar hebben natuurlijk een totaal ander leven als toen. Ik kan me bewondering kijken naar de manier waarop ze volwassen zijn geworden en ook alweer kindjes rond hebben lopen die veel op ze lijken.
Ik voel dan wel dat ik dat stukje enorm mis in mijn leven, maar een weekend lang met hen doorbrengen geeft dan veel energie. Van spelletjes doen tot gourmetten en van zwemmen tot broodjes halen bij de bakker. Deze verwende clown moet altijd even terug schakelen naar de basis, maar het is voor mij ook fijn om te merken dat ik gelukkig kan worden van kleine dingen. En dan zit je na zo’n weekend op de bank en denk je: wat is het toch fijn alsje zulke mensen om je heen hebt…

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden