Met meer AED's in de buurt, wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis, aanzienlijk vergroot. FOTO: FreePix
Met meer AED's in de buurt, wordt de overlevingskans bij een hartstilstand buiten het ziekenhuis, aanzienlijk vergroot. FOTO: FreePix (Foto: FreePix)

BurgerPartij Veldhoven wil duidelijkheid over AED's

BurgerPartij Veldhoven heeft het B&W van de gemeente Veldhoven een brief geschreven over de toegankelijkheid van AED's in Veldhoven.

VELDHOVEN - Rien Luijkx van de BurgerPartij schrijft: 'Op zaterdag 1 augustus 2020 heeft een Veldhovenaar, samen met omstanders een oudere vrouw aan de Pietershoek te Veldhoven moeten reanimeren. Iedereen weet dat in dit soort situaties het belangrijk is om zo spoedig als mogelijk over een AED te beschikken. De dichtstbijzijnde AED bevond zich in het gezondheidscentrum de Ligt. Helaas zat deze AED achter slot en grendel en was niet bereikbaar.'

Met andere woorden: niet alle AED’s in Veldhoven zijn dus vrij bereikbaar voor gebruik als dat nodig is. De belangrijkste vragen die de BurgerPartij hierover stelt, zijn:
- Is het college bereid te onderzoeken of er voldoende AED’s vrij toegankelijk zijn in Veldhoven?
- Is het college bereid AED’s ter beschikking te stellen als de dekking in Veldhoven onvoldoende is?
- Kan er een bijeenkomst belegd worden waar betrokken instanties bespreken hoe en in welke vorm regie gevoerd kan worden op plaatsing en toegankelijkheid van de AED’s in Veldhoven.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden