De restanten van de neergehaalde indrukwekkende boom op het Oude Kerkhof in Veldhoven. FOTO: Ineke Groenen - de Greef.
De restanten van de neergehaalde indrukwekkende boom op het Oude Kerkhof in Veldhoven. FOTO: Ineke Groenen - de Greef. (Foto: )

Kap monumentale boom door gemeente

De redactie van het Veldhovens Weekblad ontving van Ineke Groenen - de Greef een ingezonden bericht over de kap van een markante boom op het Oude Kerkhof, alsook bijgaande foto.

VELDHOVEN - Dat de kap van de bedoelde boom op het Oude Kerkhof niet aan Ineke Groenen - de Greef ontgaan is, komt door het simpele feit dat ze in de Kerktorenstraat woont. Zij schrijft: 'Ik vind het echt vreselijk dat de Gemeente Veldhoven zomaar een monumentale boom kapt op het Oude Kerkhof.' Deze boom was misschien wel 100 jaar oud en stond op een heel bijzondere plek, op het vroegere oude kerkhof. Hij stond niet vermeld bij al die bomen die gekapt zouden worden in Veldhoven. Wat is de reden van deze kap en was daar wel een vergunning voor? Ze kunnen op zijn minst de mensen waarschuwen dat zoiets gaat gebeuren en waarom?

Bomenstichting

En tot slot schrijft Ineke Groenen - de Greef aan de redactie van het Veldhovens Weekblad: 'Als ik dit geweten had, zou ik de Bomenstichting ingeschakeld hebben om deze kap tegen te houden, maar helaas het is te laat, de boom is geveld. Ik ben echt boos en verdrietig dat dit zomaar gebeurd!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden