Start van de lichtprocessie.
Start van de lichtprocessie. (Foto: )

Maria ten Hemelopneming met lichtprocessie!

Zaterdag 15 augustus viert de Katholieke Kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. In Meerveldhoven wordt dit hoogfeest van oudsher uitbundig gevierd.

VELDHOVEN - Om 20.00 uur is er zaterdag 15 augustus eerst een eucharistieviering in de Christus koning-kerk. Aansluitend wordt er een lichtprocessie door de straten van Meerveldhoven gehouden. Vanzelfsprekend met nadrukkelijke aandacht voor alle Corona-richtlijnen. In de kerk zijn er routes gecreëerd en een aantal kerkbanken afgezet. Er zijn mensen aanwezig, voorzien van een sjerp, die de zitplaatsen aanwijzen. En er worden extra mensen ingezet om de lichtprocessie in goede banen de leiden.
De lichtprocessie trekt dus na de eucharistieviering door de straten van Meerveldhoven. De route is ongeveer 1 kilometer. Voor de mensen die slecht ter been zijn worden langs het Mariaplein stoelen klaar gezet, zodat ook zij de lichtprocessie mee kunnen beleven.
Bij deze worden alle Veldhovenaren uitgenodigd het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming mee te vieren. Wie overigens nog wil helpen bij de voorbereidingen of als bruidje mee zou willen meelopen in de processie, kan nog telefonisch contact opnemen met het parochiecentrum. Of per e-mail.

(040) 253.22.31.
secretariaat@christuskoning.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden