Telefoon met logo CoronaMelder erop. FOTO: Rijksvoorlichting.
Telefoon met logo CoronaMelder erop. FOTO: Rijksvoorlichting. (Foto: )

1 september invoering van app CoronaMelder

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de Coronavirus-app CoronaMelder. Deze app, die mogelijk per dinsdag 1 september landelijk ingevoerd wordt, is een aanvullend middel op de RIVM-richtlijnen om een 2e coronagolf te voorkomen. Vanaf half augustus wordt in de praktijk getest hoe CoronaMelder werkt in aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. In de 2e helft van augustus spreekt de Tweede Kamer zich uit over CoronaMelder. Wie de app wil gebruiken, bepaalt dat zelf.

BRABANT - Het Corona-virus is nog steeds in Nederland. Ook in Noord-Brabant. Daarom is het belangrijk alert te blijven en de basisregels te volgen: houd 1,5 meter afstand, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukke plekken en was vaak je handen. Klachten? Blijf dan thuis en laat testen.
De app CoronaMelder helpt elkaar te beschermen. Dankzij de app krijgen meer mensen in korte tijd bericht dat ze in de buurt zijn geweest van een besmet persoon. Hierdoor bereikt CoronaMelder, ter aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD, ook mensen die een besmet persoon niet kent of herinnert.
Eind augustus wordt beslist of de app er komt. Het gebruik van de app is vrijwillig. Verder werkt de CoronaMelder met Bluetooth, niet met locatiegegevens (GPS). Invullen van persoonlijke gegevens zoals naam of telefoonnummer is niet nodig.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden