De Veldhovense Tosca Goes, President van Ladies'Circle Nederland: "Een serviceclub zoals de onze is een vrouwennetwerk." FOTO: Bert Jansen.
De Veldhovense Tosca Goes, President van Ladies'Circle Nederland: "Een serviceclub zoals de onze is een vrouwennetwerk." FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

'Samen meer voor elkaar betekenen'

'Mijn thema
dit jaar
is
'zichtbaar zijn'.'

Ladies'Circle is een wereldwijde organisatie die in 1936 in Engeland ontstaan is. De Nederlandse Circle is opgericht in 1975. Dan nog door echtgenotes van Round Table-heren. Nederland telt momenteel 72 Circles van bijna 100 vrouwen.

Wereldwijd

Tonnie Wesseling

"Wij zijn een serviceclub met de mindset op service, wij willen echt samen iets betekenen voor de maatschappij. Het is niet alleen de fundraising, maar ook de handen uit de mouwen-activiteiten."

W: www.ladiescircle.nl

F: www.facebook.com/LadiesCircleNederland/

Warm, enthousiast en betrokken, dat zijn de kenmerken van de Veldhovense Tosca Goes die zaterdag 13 juni jongstleden tijdens de digitale Algemene Leden Vergadering van Ladies'Circle Nederland gekozen is tot nieuwe President van het landelijk hoofdbestuur, voor de periode van 3 jaar.

VELDHOVEN - Waarom een speciale vrouwenclub? Tosca Goes: "Waarom heb je clubjes nodig? De één gaat naar een voetbalclub. Is dat nodig? Een serviceclub zoals de onze is een vrouwennetwerk. En hebben vrouwen dat speciaal nodig? Ja, ik denk het wel, want door de verbintenis van een Ladies'Circle heb je een identiteit voor elkaar. Samen kun je meer voor elkaar betekenen, locaal of wereldwijd. Dat is de meerwaarde van ons netwerk."

Goede doelen

Ladies'Circle bestaat uit enthousiaste vrouwen tot 45 jaar die onder het motto Vriendschap en Service zich inzetten voor diverse landelijke en regionale doelen. Het afgelopen jaar is een gigantisch bedrag van 383.447 euro opgehaald voor diverse goede doelen. Iedere twee jaar wordt er een nieuw landelijk doel gekozen. Afgelopen 2 jaar is dit Stichting Neurofibromatose en de komende 2 jaar is bestemd voor Metakids, onderzoek naar metabole ziekten bij kinderen.

Zichtbaar zijn

Veldhoven heeft de Ladies'Circle 29 De Kempen. "Wij zijn een serviceclub met de mindset op service, wij willen echt samen iets betekenen voor de maatschappij. Wij zijn hier met een club van 15 dames en kunnen echt van betekenis zijn. Het is niet alleen de fundraising, maar ook de handen uit de mouwen activiteiten. Wij hebben bijvoorbeeld bij het Ronald McDonaldhuis de tuin winter- en zomerklaar gemaakt en de tuin gedaan van een verzorgingsinstelling. Elke Circle heeft zijn eigen ladies. Mijn thema dit jaar is 'zichtbaar zijn'. Bij ons zijn het onafhankelijke ondernemende vrouwen. We zijn wereldwijd met 12.000 leden", aldus TOsco Goes, de Veldhovense President van Ladies'Circle Nederland.

Hyperdepiep

Hoe is Goes president geworden? "Ik had altijd het idee als ik dames op het podium zag staan: Oh, je moet lef hebben om zoiets te doen, maar wanneer is het goede moment? Kan ik het wel? Als er iets met workshops is, dat is mijn vak, dat vind ik leuk, dan wordt ik super enthousiast en dan bén ik aanwezig. Op een gegeven moment tijdens de vacature kreeg ik een telefoontje: 'Zou je interesse hebben?' Ik werd er hyperdepiep van. Van de ene kant wil je gelijk ja zeggen, maar je moet het ook met het thuisfront bespreken. Mijn man zei: 'Je moet het doen.' Ik had deze kans, vanwege mijn leeftijd, nog maar één keer. Het is mijn missie om te zorgen dat niemand nog na dit jaar kan zeggen: 'Ladies'Circle, wat is dat? ' Ik denk dat dit helemaal goed gaat komen dit jaar."

Trots

Goes kiest als motto voor haar presidentsschap: 'BE V.I.P. BE Visible, you have an Impact on this world, BE Proud of it'. Tosca Goes daarover tot slot: "Wij werken vaak in het Engels omdat we een internationale zaak zijn. Wij mogen tróts zijn op wat we doen, bijna vier ton ophalen in een jaar, daar mag je trots op zijn. Sta op, wees trots en laat zien wat je doet. Dat heeft een olievlek en een wisselwerking. We hebben met zijn allen een mooie impact op deze wereld."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden