'Chinese Story Time' met Iris Bos-Hung in de Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk.
'Chinese Story Time' met Iris Bos-Hung in de Bibliotheek Veldhoven. FOTO: Willem Binnendijk. (Foto: )

Bijzondere kinderboekhoek bieb

Met de opening van de Chinese Children's Book Zone - Chinese Kinderboek Zone' zijn vanaf zaterdag 1 augustus meer dan 200 nieuwe prentenboeken in het Chinees te leen in de Bibliotheek Veldhoven.

VELDHOVEN - Iris Bos-Hung (Xinji) verzorgt sinds 1,5 jaar de maandelijkse 'Chinese Story Time', voorlezen in het Chinees, in de Bibliotheek Veldhoven. Wegens het succes van de voorleesactiviteiten en het groot aantal Chinese gezinnen dat de Bibliotheek Veldhoven bezoekt, heeft Iris het initiatief genomen tot de 'Chinese Children's Book Zone'. Hier vinden bezoekers meer dan 200 nieuwe boeken in het Chinees voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Iris: “De boeken kunnen een grote bijdrage leveren aan het leren van talen door Chinees sprekende gezinnen die hier wonen. Ik ben erg dankbaar dat diverse uitgeverijen boeken wilden sponsoren en voor alle hulp die we hebben gekregen om de boekencollectie samen te kunnen stellen. ”
De prentenboeken zijn vanaf zaterdag 1 augustus te leen voor iedereen met een Veldhovense Bibliotheekpas. Manager Programmering & Educatie Lia Verheijen: “De voorleesactiviteiten en de boekencollectie zijn goede aanknopingspunten voor Chinese ouders om elkaar te ontmoeten. In de Bibliotheek leren ze andere mensen kennen, ervaren ze hoe leuk voorlezen is en nemen boekjes mee voor de kinderen.”
www.bibliotheekveldhoven.nl/chinese-book-zone

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden