Vertrek voor de eerste vlucht.
Vertrek voor de eerste vlucht. (Foto: Vliegbasis Eindhoven)

Nieuw tanker- en transportvliegtuig start met trainingsprogramma

MEERHOVEN - Vanaf maandagochtend 20 juli begint het trainingsprogramma voor de vliegers van het nieuwe tanker- en transportvliegtuig dat op vliegbasis Eindhoven is gestationeerd. Het programma bestaat onder meer uit start- naderings- en landingsprocedures. Het toestel zal gedurende de training in de buurt van het vliegveld vliegen waardoor vaker een bocht wordt gemaakt. Het rondvliegen in de buurt van de vliegbasis is een onderdeel van de training en duidt niet op een noodgeval of probleem met het toestel. Er wordt op werkdagen gevlogen vanaf 08.30 tot 17.30 uur, behalve op woensdag dan wordt gevlogen vanaf 13.00 tot 21.00 uur.

De vliegers zijn ervaren vliegers die veel vlieguren op hun naam hebben, onder nder in de KDC-10, de voorganger van de Airbus A330 Multi-Role Tanker Transport (MRTT) zoals het toestel officieel heet. Het toestel is gebouwd in Frankrijk, waarna het in Spanje is omgebouwd tot een tanker- en transport toestel. De vliegers zijn door Airbus in Spanje opgeleid voor dit type vliegtuig.

De toestellen zijn eigendom van de NAVO en zijn samen met de initiatiefnemers Nederland en Luxemburg, door Duitsland, België, Noorwegen en Tsjechië gekocht. In totaal zijn 8 toestellen gekocht waarvan 5 op vliegbasis Eindhoven worden gestationeerd en 3 Duitsland. Het 2e toestel wordt eind juli op vliegbasis Eindhoven verwacht.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden