Foto: Jordy

Bioscoopbezoekje

De laatste keer dat ik in een bioscoop was is alweer een aantal maanden geleden. Daarvoor kwam ik er zelden. Maar tijdens bijzondere maanden als deze kom je ook weer toe aan dingen waar je normaal geen tijd voor had. En soms maken films dan diepe indruk.
Op dit moment draait 'The Outpost' op het witte doek. Een film over Amerikaanse militairen die in Afghanistan zijn gestationeerd. Het is een waargebeurd verhaal waarbij je een goed inkijkje krijgt van hoe het er op zo’n basis aan toe gaat. De film duurt 2 uur, en voor de pauze was er weinig spectaculairs. Sterker nog, ik dacht echt dat het een soort zoutloze documentaire was. Maar het 2e deel maakte alles goed. Je zat midden in een aanval van de Taliban en begon een beetje door te krijgen hoe alles mensen van defensie die op uitzending zijn hun leven verdedigen.
Na afloop van de film werden de foto’s van de acteurs naast die van de echte militairen gezet. Het maakte diepe indruk. Tot diep in de nacht lag ik er wakker van omdat ik heel wat mensen ken die ons land hebben gediend buiten onze eigen grenzen. Vaak worden dit soort ervaringen onderschat, maar ik denk dat het heel goed is dat deze mensen goed begeleid worden om een verdere toekomst enigszins fijn te maken. De komende weken blijft het rustig in mijn agenda dus ik ga alvast een bak popcorn en cola reserveren. Kleine tip van mij deze week!

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden