Steffie van den Oetelaar als ZZP-kapster onderweg bezig in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
Steffie van den Oetelaar als ZZP-kapster onderweg bezig in Veldhoven. FOTO: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

De leukste ZZP-kapster van Veldhoven

Hannie Bettgens.

De afgelopen maanden zijn verschillende stemrondes geweest voor de leukste ZZP-kapster. De Veldhovense Steffie van den Oetelaar heeft daarmee de award gewonnen als De Leukste ZZP-kapster van Veldhoven en Noord-Brabant. 

VELDHOVEN - De verkiezing De Leukste Kapper/Kapster is er al enkele jaren. Mensen kunnen stemmen op de leukste ZZP-kapster of kapsalon. “In 2017 ben ik geslaagd als kapster. Ik heb in 2 salons gewerkt waar ik de nodige ervaring op heb gedaan. Na een paar maanden kreeg ik de behoefte om een andere richting op te gaan.”

Hele gezin

Van den Oetelaar schrijft zich in bij de kamer van koophandel als zelfstandige zonder personeel (zzp). “Het ambulant werken past beter bij mij. Ik kom bij de mensen thuis waar ik ze kap in hun eigen vertrouwde omgeving. Meestal het hele gezin tegelijk.”
Vooral voor gezinnen met (kleine) kinderen is thuiskappen een uitkomst. “Het geeft minder prikkels voor kinderen. Ook merk ik dat ouders daardoor meer ontspannen zijn.”

Profileren

Doordat Van den Oetelaar veel voldoening haalt uit het klantencontact en haar werk geeft ze zich op voor de verkiezing. “Ik denk ik probeer het gewoon... En nu ben ik de leukste kapster van Veldhoven en Brabant! Hoe gaaf is dat.”
Met recht mag ze trots zijn op deze mooie score. Om mee te mogen doen moest ze namelijk eerst 30 stemmen vergaren. “Die had ik al snel bij elkaar. Daarna moest ik mezelf profileren, waarom ik de leukste kapster ben van Brabant. Ik heb op alle mogelijke manieren mezelf proberen te promoten, via appjes en Facebook, door filmpjes te maken. Daarvoor heb ik klanten benaderd deze hebben daarin benoemd waarom ik moest winnen.”

Vakbekwaam

Klanten geven aan dat Van den Oetelaar vooral gezellig is, vakbekwaam, en moeite doet om de wens van de klant te realiseren. “Als iemand zegt 1 cm knippen dan doe ik dat ook, punt. Maar ik denk ook mee in oplossingen. Voor mensen met alopecia ( kale plekken waarbij geen haargroei meer terug komt) heb ik mooie haarstukjes met echt haar."

'Ik wil
iedereen
hartelijk
bedanken'

Ze blijft leren en specialiseren. “Het is nooit klaar. Steeds weer nieuwe technieken zoals extensions en highlights. Ook heb ik barbieren voltooid.”

Helemaal geweldig

Dat Van den Oetelaar ooit eens kapster zou worden was haar al vanaf haar 3e levensjaar duidelijk. “Mijn vader had een dierenspeciaalzaak aan het Mariapleintje. En daarnaast zat een kapsalon waar ik steeds naartoe liep. Als ik nergens te vinden was, was ik daar. Later mocht ik meehelpen in die kapsalon, haren wassen en andere kleine dingen. In vond dat dus echt geweldig! Toen ik naar de middelbare school ging en een leerweg moest kiezen was het voor mij niet moeilijk; uiterlijke verzorging! Daarna heb ik opleiding tot kapster gevolgd aan het Summa College.”
Het winnen van de award maakt Steffie van de Oetelaar bijzonder trots. “Dat mensen de moeite hebben genomen op mij te stemmen, daarvoor wil ik iedereen hartelijk bedanken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden