Jordy Graat.
Jordy Graat. (Foto: Jordy)

Hoop

Er is hoop. De hoop dat we weer een beetje terug gaan naar het oude normaal. Ik zie mensen voorzichtig weer dingen ondernemen, de Formule 1 is weer begonnen en de eerste plannen voor een voetbalwedstrijd met publiek is in de maak. In de horeca zie ik de eerste mensen weer een soort van avondje feest vieren. Zittend weliswaar, maar in ieder geval wel met een gezellig drankje en muziekje. De kermis in Moergestel is begonnen en heel misschien krijgen we zoiets ook in Veldhoven. Ik weet het, we zijn er nog lang niet maar het is wel een goede zaak dat we langzaam aan weer wat mooie dingen terug krijgen.
Buitenlandavonturen durf ik voorlopig nog niet aan en ik heb ook niet het idee dat mensen staan te springen de grens over te gaan. Een kennis van mij is al 10 jaar reisleidster aan de Costa Brava. Normaal zijn ze met een groep van 35 mensen aan het werk alles in goede banen te leiden. Dit jaar slechts 8...
In Portugal is het net als in Nederland gewoon aan je tafel zitten en borrelen. Van een echt nachtleven is nog geen sprake. En dat is zonde, want iedereen moet zich toch even uit kunnen leven na deze rare tijd. Ik beschouw de zomer dan ook een beetje als verloren, maar wie weet is er vanaf september beter nieuws. Tot die tijd zet ik maar een tentje op in mijn tuin, dat voelt ook als vakantie.

Jordy Graat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden